Szolárium kisokos

Szolárium kisokos
4.6 (92%) 5 szavazat

Szolárium árak

Nem a szolárium árak a döntőek a barnulásban – Ahány szolárium, annyi féle árszabás létezik, így sokszor nehéz a döntés, melyik szolgáltatást vegyük igénybe. Nem is igazán a szolárium árakat kell figyelembe vennünk, hanem hogy az adott szolárium milyen gépekkel és csövekkel dolgozik. Nem mindegy ugyanis, hogy a berendezések mennyire rongálják az egészségünket. Ha mindenképpen barnulni szeretnénk, ne sajnáljunk pár száz forinttal többet kiadni egészségünk érdekében egy biztonságosabb szoláriumban.

Szolárium gép

Európai felfedezés a szolárium gép – Az első szolárium gépek Európában készültek az 1970-es években, innen terjedtek át Amerikába, majd a világ minden tájára. Manapság számos fajtája van már a szolárium gépeknek, többek között álló vagy fekvő. A teljesítményük Magyarországon az EU-s szabályozás szerint maximálva van ma már 0,3 W/m2-ig. Bár ennek ellenére sok szoláriumban még mindig nem vezették be az új rendszert, azért bőven találunk olyan helyet, ahol biztonságos szolárium gép barnítja a bőrünket.

Ergoline Szolárium

A bőr védelmét tartja szem előtt az Ergoline Szolárium – Néhány éve még nem tudtunk annyit a leégés veszélyeiről, mint manapság, ezért a barnulni vágyók korlátlan ideig szoláriumoztak, akár káros szolárium csövekkel is. Az Ergoline Szolárium azonban olyan csöveket használ, amelyek megelőzik a leégést, és csak fokozatosan barnítják a bőrt, védve szervezetünket a káros hatásoktól. Az Ergoline Szolárium ezenkívül tartósabb barnulást és természetes hatású bőrszínt eredményez, valamint nem öregíti a bőrt.

Bio szolárium

Megvéd a leégés veszélyétől a bio szolárium – Az utóbbi időben egyre népszerűbb az úgynevezett bio szolárium, amelynek lényege, hogy a barnulni vágyók bőrét sokkal inkább megóvja a hirtelen leégés veszélyétől, mint a hagyományos szolárium. A bio szolárium olyan csöveket használ, amelyek kisebb teljesítménnyel dolgozna, így a barnulás lassabban megy végbe a bőrön. Mérsékelt erejének köszönhetően elkerülhető általa a gyors leégés, amely főleg az érzékeny bőrűeknek lehet nagy könnyebbség.

Szoláriumcső

Nem mindegy, milyen szoláriumcső barnítja a bőrünket – Az Európai Uniós szabályozások szerint csak maximum 0,3 W/m2 teljesítményű szoláriumcső használható ma már a szolárium gépekben. Sajnos Magyarországon azonban még ma is ennek többszörösét mérik az ellenőrzések során a szoláriumok többségében. Az EU által bevezetett teljesítmény határ azért fontos, hogy megakadályozzák a leégést és az ezáltal kialakuló egészségügyi problémákat. Érdemes olyan szoláriumot választani, ahol megfelelő szoláriumcső van.

KiwiSun Szolárium

Komplex szolgáltatást nyújt a KiwiSun Szolárium – A KiwiSun Szolárium lényege, hogy olyan gépekkel és csövekkel dolgozik, amelyekkel megelőzhető a bőr leégése, és biztosítható a fokozatos barnulás. Így a barnaság hosszabb ideig megtartható, és kivédhetők a káros egészségügyi hatások. A KiwiSun Szolárium egész Európában várja vendégeit hozzáértő munkatársakkal, akik kozmetikai tanácsadással és KiwiSun kozmetikumokkal is segítséget nyújtanak az érdeklődőknek ahhoz, hogy bőrük egészséges és szép legyen.

Álló szolárium

Higiénikusabb az álló szolárium, mint a fekvő – Bár alig 40 éve találták fel a szolárium gépet, ma már számos fajtából válogathatunk, így például használhatjuk az álló szoláriumot, amelyben állva barnulhatunk. Sok helyen már olyan álló szolárium van, amely beszél hozzánk a bent töltött idő alatt, elmagyarázza a gép kezelését, és figyelmeztet, mennyi ideje vagyunk ott. Az álló szolárium legnagyobb előnye, hogy higiénikusabb, mint a fekvő, hiszen az előbbi esetében csak a talpunk érintkezik a géppel.